top of page
  • shaysuomi

Huoli hiusalasta sai perustamaan SHAY:n

Ajatus SHAY:n perustamisesta syntyi, kun Suomen hiusyrittäjät päätti ensimmäisessä ylimääräisessä liittokokouksessa lokakuussa 2022 Hiusyrittäjien toiminnan lopettamisesta. Uutinen oli shokki koko alalle. Koska Suomen hiusala on liian iso ollakseen ilman etujärjestöä, pidimme marraskuussa palaverin Suomen Yrittäjien kanssa ja sovimme, että nyt kun Hiusyrittäjät tulevat lopettamaan toimintansa, tulemme järjestämään hiusalan kehittämistilaisuuden.


Kutsuimme joulukuiseen kehittämistilaisuuteen hiusalan yrittäjiä eri tyyppisistä toimintamalleista sekä kaikki alamme isoimmat bränditalot. Tilaisuudessa kävimme läpi alamme tilannetta ja sen haasteita ja olimme yksimielisiä siitä, että alalle täytyy saada oma järjestö. Perustimme työryhmän, joka lähti työstämään alalle uutta järjestöä.


Päivää ennen kehittämistilaisuutta saimme tietoomme, että Hiusyrittäjät jatkaakin toimintaansa. Upeaa! Esittelimme Hiusyrittäjille huolemme muun muassa kampaamoalan tulevaisuudesta, hiusalan koulutuksen tilanteesta, alamme kilpailua vääristävistä tekijöistä sekä starttirahan ongelmallisuudesta. Kerroimme Hiusyrittäjille ajatuksistamme perustaa puhtaalta pöydältä uusi järjestö, joka toimisi Suomen Yrittäjien alla olevana toimialajärjestönä uusin nykyaikaisin säännöin ja halustamme tehdä yhteistyötä Hiusyrittäjien kanssa.


Tammikuussa 2023 teimme SHAY:lle eli Suomen hiusalan ammattilaiset ja yrittäjät ry:lle toimintasuunnitelman ja näin vahvistui SHAY:n perustaminen.


Ala on ottanut meidät upeasti vastaan. Kasvava yli 1200 hiusalan ammattilaista edustava yhteisömme koostuu erikokoisista ja erilaisista alan yrityksistä ja henkilöjäsenistä. Meitä kaikkia yhdistää suunnaton intohimo hiusalaan. Uskomme, että hiusala ansaitsee sen arvostuksen, joka sille kuuluu ja olemme valmiita tekemään sen eteen kaiken vaadittavan.


SHAY:n hallituksen puheenjohtajaksi valittiin koko idean käynnistäjä Sebastian Ström. Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Tero Hellgrén. Lisäksi hallitukseen kuuluu seitsemän alamme huipputekijää eri puolilta Suomea. Lue lisää tiimistämme -> www.shay.fi/team

77 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


LAITETAAN HIUSALA KASVUUN,

LIITY SHAY JÄSENEKSI!

jäsenmaksu alk. 0,64 € / päivä

bottom of page