top of page
  • shaysuomi

Hiusala murroksessa – ammattimaistaminen ratkaisee

Aika ajoin kuulee puhuttavan siitä, että hiusala on murroksessa. Tällainen kommentti saattaa kuulostaa siltä, että alalla ei mene niin hyvin. Vaikka kommentin juuret varmasti kielivätkin alan haasteista, se ei välttämättä tarkoita sitä, että koko alalla menisi heikosti. Todellisuudessa tilanne voi olla hyvin erilainen eri yrittäjien näkökulmista.

Jotkut menestyvät loistavasti, kun taas toiset kamppailevat.


kuva: Pexels.com


On aika tunnustaa, että harrastamalla ei enää pärjää. Vaatimustaso kasvaa ja asiakkaat odottavat enemmän kuin koskaan aiemmin. Mutta niille, jotka näkevät hiusalan rakastamansa työn lisäksi vakavasti otettavana liiketoimintana, on hyviä uutisia. Kuluttajat eivät ole lähdössä mihinkään. He ovat edelleen täällä ja heidät jaetaan niiden yrittäjien kesken, jotka ovat valmiita panostamaan asiakaspalvelun lisäksi myös yrittäjyyteen.

 

Nykypäivän yrittäjyys vaatii panostamista

Miten sitten panostaa yrittäjyyteen? Tähän voi liittyä monia erilaisia näkökulmia, mutta yksi keskeinen periaate on yritystoiminnan "ammattimaistaminen". Ammattimaistamisen ensimmäinen askel on asenne. Se on valinta, jossa yrittäjyys ei ole pelkkä välttämätön paha, vaan myös mahdollisuus toteuttaa itseään. Yrittäjyys parhaimmillaan voi olla mielenkiintoinen, innostava ja palkitseva osa elämää, jossa voi kasvaa ja kehittyä.

 

Jotta tämä olisi mahdollista, yrittäjyys vaatii oman ajan varaamista. Sitä ei kannata yrittää ahtaa kaiken muun päälle, vaan sille kannattaa varata aikaa kalenterissa, aivan kuten asiakaspalvelullekin. Oletko kokeillut varata joka viikko tiettyjä tunteja yrityksen kehittämiselle ja toiminnan seuraamiselle? Olennainen osa ammattimaistamista on myös yrityksen tavoitteiden kirkastaminen. Miksi yritys on olemassa, ja millaisia taloudellisia tavoitteita yrityksellä on tietyssä ajassa? Tavoitteiden selkiyttäminen auttaa suuntaamaan toimintaa ja tekemään päätöksiä johdonmukaisesti ja tehokkaasti.


Nosta yrittäjyytesi uudelle tasolle

Jos haluat nostaa yrittäjyyden seuraavalle tasolle, tutustu tähän kymmenen kohdan listaan yritystoiminnan ammattimaistamiseksi:

 

1.    Liiketoimintasuunnitelma: laadi tai päivitä liiketoimintasuunnitelma, jossa määritellään yrityksen missio, kohdeasiakkaat, palvelut, markkinointistrategia sekä taloudelliset tavoitteet. Tämä toimii suunnannäyttäjänä ja auttaa pitämään liiketoiminnan fokuksen oikeissa asioissa.

 

2.    Brändäys ja markkinointi: muista, että meillä kaikilla on brändi, halusimme sitä tai emme. Huolehdi, että sinun brändisi heijastavaa yrityksesi arvoja ja palveluita. Muista myös puhutella sitä asiakasryhmää, jota haluat houkutella.

 

3.    Asiakaskokemus: panosta erinomaiseen asiakaskokemukseen. Miellyttävä miljöö, ammattitaitoinen asiakaspalvelu ja pienet erottautumistekijät auttavat luomaan uskollisia asiakassuhteita ja saavat asiakkaat palaamaan uudestaan.

 

4.    Vastuullisuus: Monien tutkimusten mukaan yrityksen vastuullisuus on tärkeimpiä tekijöitä, kun kuluttaja valitsee palveluntarjoajaa. Huomioi ympäristöasiat, eettiset näkökulmat ja kestävä kehitys.

 

5.    Tehokas ajankäyttö: suunnittele työaikasi ja työtehtäväsi tehokkaasti. Hyödynnä digitaalisia työkaluja, kuten kalenteria ja raportointityökaluja helpottamaan työn organisointia ja ajankäyttöä.

 

6.    Taloudellinen Hallinta: pidä tarkkaa kirjaa yrityksesi tuloista ja menoista. Laadi budjetti ja seuraa sitä säännöllisesti. Näin pysyt perillä yrityksesi taloudellisesta tilanteesta ja voit tehdä tarvittaessa muutoksia toimintaasi.

 

7.    Kouluttautuminen ja ammattitaidon päivittäminen: pysy ajan tasalla alan kehityksestä ja uusista tekniikoista. Tarkastele osaamistasoasi rehellisesti ja tee tarvittavia parannuksia. Ammattitaidon ylläpitäminen auttaa erottumaan edukseen.

 

8.    Verkostoituminen ja yhteistyö: rakenna verkostoja muiden alan ammattilaisten kanssa. Verkostoituminen voi paitsi antaa tukea ja inspiraatiota, myös avata uusia mahdollisuuksia yhteistyöhön ja liiketoiminnan kasvattamiseen.

 

9.    Investoinnit: harkitse investointeja, jotka parantavat liiketoiminnan tehokkuutta ja laadukkuutta. Esimerkiksi laadukkaat työvälineet ja -tarvikkeet voivat paitsi parantaa työn jälkeä ja asiakaskokemusta, tehdä työn tekemisestä mukavampaa.

 

10.    Hinnoittelun tarkastelu: arvioi palveluidesi ja tuotteidesi hinnoittelu. Varmista, että hinnoittelusi kattaa kaikki kustannukset ja tarjoaa riittävän katteen. Huolehdi, että saat työstäsi riittävän korvauksen.


Näillä toiminnoilla voit ammattimaistaa yrittäjyyttäsi ja varmistaa liiketoimintasi jatkuvuuden. Ota aikaa näiden tutkimiselle ja tee muutoksia niissä asioissa, joissa näet eniten mahdollisuuksia.

 

Hiusalan murros on totta

Joten kyllä, se on totta. Hiusala on murroksessa. Mutta tässä murroksessa on myös valtava mahdollisuus niille, jotka haluavat ottaa sen vastaan. Se on mahdollisuus tarjota kuluttajille jotain ainutlaatuista ja saada vastineeksi arvostusta ja parempaa korvausta. Se on mahdollisuus olla mukana luomassa alaa, joka on vahvempi ja arvostetumpi kuin koskaan ennen.

 

Valinta on sinun

Kysymys kuuluukin: kummalle puolelle sinä haluat kuulua?

Tuleeko sinusta yksi niistä, jotka vaihtavat alaa vai niistä, jotka jäävät tosissaan tekemään rakastamaansa työtä ja jakamaan asiakaskunnan, joka ei ole menossa mihinkään?

114 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


LAITETAAN HIUSALA KASVUUN,

LIITY SHAY JÄSENEKSI!

jäsenmaksu alk. 0,64 € / päivä

bottom of page