top of page
  • SHAY

SHAY pureutuu epäkohtiin - hiusalan luvut kauhistuttivat!


Päivitetty: 12. toukok. 2023

SHAY piti huhtikuun alussa ensimmäisen liittokokouksensa Helsingissä. Jäsenistölle esiteltiin ennen julkaisemattomia lukuja Suomen hiusalan toiminnasta. Luvut vetivät jokaisen osallistujan ilmeet vakaviksi. Luvut kertovat alan pirstaloituneisuudesta ja rakenteellisista epäkohdista. Nämä ajankohtaiset faktat herättivät huolta koko alan kilpailukyvystä ja houkuttelevuudesta. Mutta mikä tärkeintä, ne saivat myös aikaan hyviä keskusteluja siitä, miten hiusalaa voitaisiin kehittää. Luvut kertovat karua kieltä hiusalan kannattavuudesta: Viimeisen viiden vuoden aikana noin 45% hiusalan yrittäjistä ilmoittaa liikevaihdokseen alle 30 000 € vuodessa.* Tämä tarkoittaa sitä, että lähes puolet hiusalan yrittäjistä ei maksa arvonlisäveroa ollenkaan, tai maksaa sitä vähemmän kuin 24 %. Tällaisia yrityksiä on Suomen 11 300 hiusalan yrityksestä yli 5000. 23% hiusalan yrityksistä ei maksa ALV ollenkaan, vaan yrityksen liikevaihto on alle 15000€ vuodessa.


Käsityöalalla arvonlisävero on suhteettoman iso ja sen pitäisi olla alhaisempi. Olipa sitten arvonlisävero mikä tahansa, mielestämme tärkeää on, että se olisi kaikille sama! Hiusalanpalveluiden hintojen tulisi olla sellaiset, että arvonlisäveron jälkeenkin yrittäminen on kannattavaa. Erilaiset arvonlisäverorajat lisäävät yrittäjien eriarvoisuutta jopa saman yrityksen sisällä (yritys jossa on sopimusyrittäjiä/vuokratuoliyrittäjiä) ja vaikuttavat siten todella voimakkaasti yrityksen kannattavuuteen. SHAYn ensimmäisiä tavoitteita onkin kehittää hiusalaa niin, että yrittäminen olisi mahdollisimman reilua ja kannattavaa. Hiusala ansaitsee mielestämme vahvan yhteisön, joka on alan puolella ja ajaa aina yhteisönsä asiaa. Tämä on toimintamme perusta.


*Lähde: Tilastokeskus, Verohallinto


611 katselukertaa1 kommentti

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

1 Comment


Guest
May 11, 2023

Olen itse osatyökyvyttömyyseläkkeellä TMI tulo oli viime verotukseen vähän päälle 9tuhatta niin kyllä se Alvin maksaminen pahalta tuntuu ja antaa valtiolle korotonta rahaa jonka huojennuksessa palauttavat

Like

LAITETAAN HIUSALA KASVUUN,

LIITY SHAY JÄSENEKSI!

jäsenmaksu alk. 0,64 € / päivä

bottom of page